NanoEduca

Què és NanoEduca?

NanoEduca és un programa dissenyat per introduir la nanociència i la nanotecnologia a l’alumnat i professorat de secundària i batxillerat. Les entitats impulsores d’aquesta iniciativa som la Universitat de Barcelona (UB), l’Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia (ICN2), la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i el CESIRE del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

Per què és necessari?

La nanotecnologia té un impacte creixent en la nostra vida diària. El programa NanoEduca vol donar tant a l’alumnat com al professorat les eines per entendre aquests canvis i debatre’n de manera informada les implicacions de futur.

La nanociència i la nanotecnologia entren a l’aula

Formació per a professorat compromès amb una didàctica innovadora

Materials per explorar amb l'alumnat

Formació de professorat

Formació de professorat

Interactua amb científics i científiques en actiu, coneix de primera mà les instal·lacions més punteres i participa en sessions interactives per compartir recursos pedagògics. NanoEduca proposa diverses sessions al llarg del curs a través de l’Institut de Ciències de l’Educació de la UB.

NanoKit

NanoKit

Descobreix la nanociència i la nanotecnologia a l’aula gràcies al kit dissenyat per vincular conceptes i aplicacions del món nano amb els diferents àmbits curriculars actuals. L’experiència combina una metodologia pràctica, on l’alumnat experimenta en primera persona, i una plataforma en línia, que permet aprofundir i conèixer les investigacions punteres en l’àmbit.

Concurs de pòsters

Concurs de pòsters

Els centres participants a NanoEduca hauran debatut prèviament a l’aula conceptes relacionats amb la nanociència i la nanotecnologia, i presentaran les conclusions del debat en format de pòster científic. L’alumnat implicat haurà de defensar aquesta tasca col·laborativa davant d’un jurat, en el marc d’un entretingut acte científic i festiu.

Programa finançat per: