Què és NanoEduca?

NanoEduca és un programa dissenyat per introduir la nanociència i la nanotecnologia a alumnes i professors de secundària i batxillerat. Els impulsors d’aquesta iniciativa som la Universitat de Barcelona (UB), l’Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia (ICN2), la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i el CESIRE del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

Per què és necessari?

La nanotecnologia té un impacte creixent en la nostra vida diària. El programa NanoEduca vol donar als alumnes i als professors les eines per entendre aquests canvis i debatre de forma informada què n’esperem en el futur.

La nanociència i la nanotecnologia entren a l’aula

Formació per a professors compromesos amb una didàctica innovadora

Materials per explorar amb els alumnes

Formació de professorat

Formació de professorat

Interactua amb científics en actiu, coneix de primera mà les instal·lacions més punteres i participa en sessions interactives per compartir recursos pedagògics. NanoEduca proposa diverses sessions al llarg del curs a través de l’Institut de Ciències de l’Educació de la UB.

NanoKit

NanoKit

Descobreix a l’aula la nanociència i la nantecnologia amb aquest kit dissenyat per vincular conceptes i aplicacions nano amb diferents àmbits curriculars. L’experiència combina una metodologia experimental, per a què els alumnes provin en primera persona, i una plataforma en línia, per a què aprofundeixin i descobreixin investigacions d’actualitat relacionades.

Concurs de pòsters

Concurs de pòsters

Els centres participants, que hauran debatut a l’aula conceptes relacionats amb la nanociència i la nanotecnologia, presentaran un pòster científic amb les conclusions a les que han arribat. Caldrà defensar aquesta tasca col·laborativa davant d’un jurat en el marc d’un entretingut acte científic i festiu.

Programa finançat per: