Formació

NanoEduca - Formacio

Les entitats que impulsen NanoEduca proposem sessions de formació per a docents de secundària. Estan enfocades principalment a les àrees de ciències, tecnologia i matemàtiques, però incorporen altres àmbits transversals com el llenguatge o la filosofia.

Aquesta formació oficial contempla des de la introducció a conceptes científics fins a la visita a centres de recerca i l’empoderament del professorat amb eines docents innovadores. La proposta es divideix en tres fases:

  • Formació en Nanociència i Nanotecnologia
    Introducció a la nanoescala i les seves aplicacions de la mà de científics en actiu i personal de centres científics i universitaris d’excel·lència. Es treballen, de manera transversal, temes com les fronteres científicament possibles entre allò natural i artificial, així com aspectes ètics i filosòfics al voltant de la identitat humana.
  • Eines per formar en Nanociència i Nanotecnologia
    Recopilació de tècniques i eines disponibles per a ensenyar nanociència i nanotecnologia a l’aula. Es crea un espai per a compartir experiències anteriors en nanodivulgació. Els assistents podran també intercanviar opinions i plantejar les seves inquietuds.
  • Visita a un laboratori de formació en nanotecnologia
    El programa inclou visites a laboratoris reals dedicats a la recerca en nanociència i nanotecnologia. Es coneixeran també els espais de formació on s’imparteixen el Grau en Nanociència i Nanotecnologia de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), que disposa d’un laboratori docent on es pot experimentar amb un AFM i un STM.

Aquestes sessions formatives oficials s’ofereixen a través de l’Institut de Ciències de l’Educació (ICE) de la Universitat de Barcelona. Al seu web s’hi poden trobar els detalls de la darrera edició.

Programa finançat per: