Recursos

Recursos didàctics

Des de NanoEduca aportem un catàleg creixent d’eines didàctiques. En aquesta secció hi trobareu recursos que us permetran apropar la ciència als alumnes de batxillerat de manera innovadora i engrescadora. Us animem a explorar les diferents opcions i a cercar maneres d’implementar els recursos a les aules.

Experiments nano per fer a l’aula. Fem les assignatures de les darreres etapes de l’ESO i de batxillerat més interactives. El NanoKit es pot obtenir en prèstec a través del CESIRE, i les fitxes didàctiques ofereixen moltes opcions per a diverses assignatures. Fins i tot de lletres
Institucions: ICN2, UB, UAB, CESIRE
Idiomes: Català i castellà

Viu la febre de l’or online. Aquest complet aplicatiu web convida als alumnes a iniciar un projecte nano al voltant d’objectius ODS vinculats a l’energia, la salut i l’art. Acompanyeu-nos en aquest fabulós viatge amb nombrosos vídeos i interactius!
Institucions: ICN2, UB, UAB, CESIRE
Idiomes: Català

Troba a YouTube a les persones que fan rutllar la recerca. Deixa que joves investigadors i investigadores t’expliquin la seva ciència amb passió. Subscriu-te i descobreix nous perfils professionals, habilitats i àrees del coneixement que podrien ajudar-te en el futur!
Institucions: ICN2 i centres col·laboradors (IFAE, ICMAB, CNM, etc)
Idioma: Castellà

Explora aquest museu virtual i coneix la ciència i les aplicacions al voltant del grafè. Aquest material 2D, que només té un àtom de gruix, és al centre de moltes recerques desenvolupades a Catalunya i Europa. Descobreix el per què passejant per aquesta magnífica sala de museu immersiva!
Institucions: ICN2, ICFO, BIST
Idiomes: Català, castellà i anglès

Aquest projecte, desenvolupat amb mSchools, il·lustra la nova perspectiva que ofereix la nanociència sobre un fenomen tan quotidià com que l’aigua mulla. Els alumnes podran descobrir que un material que rebutja l’aigua és enormement difícil de pintar, entendre què és la hidrofobicitat i analitzar diversos materials.
Institucions: UB, ICN2, UAB, CESIRE, mSchools
idiomes: Català, castellà i anglès.

VBraincom

Converteix el teu dispositiu mòbil en unes ulleres de realitat virtual (cal un adaptador tipus Cardboard) i endinsa’t en els laboratoris del projecte BrainCom. Aquesta iniciativa Europea, encapçalada per l’ICN2, treballa per retornar la parla a pacients que la han perdut per culpa d’una afàsia o un ictus. Els sensors basats en grafè que descobriràs podrien permetre una nova forma de parla artificial!
Institucions: ICN2 i el consorci BrainCom
Idiomes: Català, castellà, francès i anglès

Expora el plegament de proteïnes fent servir l’eina AlphaFold de Google. Aquest recurs d’intel·ligència artificial, disponible de forma gratuïta, es pot fer servir tant als laboratoris més punters com a les aules. Descobreix com portar el plegament de proteïnes a l’aula d’una manera interactiva!
Institucions: ICN2, IRB, BIST i Ins. Angeleta Ferrer
Idiomes: Català

Programa finançat per: