El Programa

La divulgació de la nanociència i la nanotecnologia no és una tasca fàcil. A més de ser una matèria transversal complexa, la comunitat científica sol emprar una terminologia especialitzada i generalment en anglès. Malgrat això, aquestes disciplines són clau per l’impacte que tenen sobre la nostra vida, tant en el present com en el futur immediat.

És necessari, doncs, promoure activitats que, sense perdre el rigor conceptual, acostin la nanociència i la nanotecnologia al públic general d’una manera amena. La ciutadania ha d’estar preparada per entendre i opinar sobre les aplicacions que es deriven d’aquestes tecnologies. NanoEduca facilita que això sigui possible donant a alumnes i professorat les eines per decidir de forma més informada sobre el futur que volem.

Els impulsors de NanoEduca hem dissenyat un programa basat en tres gran línies d’acció:

  • Formació de professorat. Interactua amb científics en actiu, coneix de primera mà les instal·lacions més punteres i participa en sessions interactives per compartir recursos pedagògics. NanoEduca proposa diverses sessions al llarg del curs a través de l’Institut de Ciències de l’Educació de la UB.
  • NanoKit. Descobreix a l’aula la nanociència i la nantecnologia amb aquest kit dissenyat per vincular conceptes i aplicacions nano amb diferents àmbits curriculars. L’experiència combina una metodologia experimental, per a què els alumnes provin en primera persona, i una plataforma en línia, per a què aprofundeixin i descobreixin investigacions d’actualitat relacionades.
  • Concurs de pòsters. Els centres participants, que hauran debatut a l’aula conceptes relacionats amb la nanociència i la nanotecnologia, presentaran un pòster científic amb les conclusions a les que han arribat. Caldrà defensar aquesta una tasca col·laborativa davant d’un jurat en el marc d’un entretingut acte científic i festiu.

Programa finançat per: