Concurs
NanoEduca organitza un concurs anual en el que es convida als centres educatius participants al programa a proposar i defensar un vídeo i un pòster científic sobre nanociència, nanotecnologia i el seu impacte en les nostres vides i entorn. El format de l’esdeveniment, així com el contingut de l’acte de concessió de premis, pot variar anualment, però l’objectiu final serà sempre el d’implicar als centres educatius en un procés de reflexió i creació conjunta dins l’àmbit de les nanotecnologies. Segons les edicions, el concurs comprèn únicament un concurs de pòsters o de vídeos i pòsters.
L’alumnat representant de cada centre inscrit participarà en un acte que se celebrarà a Barcelona. Aquest esdeveniment comporta una part de concurs, on els grups d’alumnes defensen davant d’un jurat els pòsters seleccionats pels seus centres, sovint guanyadors d’un concurs intern previ. L’acte consta també d’una part més lúdica, en la que convidats sorpresa asseguren l’aprenentatge científic de forma amena i divertida. L’acte finalitza doncs amb l’entrega de premis als millors pòsters i millors vídeos.
NanoEduca va celebrar la primera edició del concurs l’any 2016 al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), en el marc del Festival 10alamenos9. Podeu veure’n els vídeos al Canal Youtube del propi Festival. Les edicions 2017 i 2018 han tingut lloc al Paranimf de l’edifici històric de la Universitat de Barcelona. També podeu veure un vídeo resum i els vídeos presentats a concurs l’any 2017 i el 2018.
En l’edició 2019 l’acte va tornar al CCCB amb un programa especial per celebrar la concessió del Premi Nacional de Comunicació Científica. Podeu veure un vídeo resum de l’acte i un altre vídeo que resumeix les propostes presentades al concurs.
Edició 2019 – 2020
A continuació podeu consultar les bases del concurs NanoEduca 2020, amb una nova proposta adaptada a les noves circumstàncies causades pel coronavirus. La data límit de lliurament dels treballs és el 31 de maig.